Vragen? 088 - 818 28 28 info@iziwise.nl
IziWise

De ideale verzekering

vinden voor jouw auto

De ideale verzekering

vinden voor jouw auto

Welke auto

wil je verzekeren?

Let op: voor het berekenen van jouw premie word je doorverwezen naar ons keuzesysteem.

  • € 0,- eigen risico​
  • 4 jaar aanschaf- nieuwwaarderegeling; ook bij financial & operational lease!
  • Gratis vervangend vervoer

Welke auto

wil je verzekeren?

Let op: voor het berekenen van jouw premie word je doorverwezen naar ons keuzesysteem. 

  • € 0,- eigen risico​
  • 4 jaar aanschaf- nieuwwaarderegeling; ook bij financial & operational lease!
  • Gratis vervangend vervoer
Schade na gladheid
Geplaatst op: 9 december 2022

De winter is in het land en dat betekent uiteraard ook gladde wegen. Welke schade wordt vergoed bij een ongeval? Dat hangt af van de dekking die je hebt gekozen voor je autoverzekering.

Ongeval met tegenpartij
Als je een auto hebt en rijdt, is een verzekering verplicht. WA Basis is een minimale verzekering waarbij je aan de wetgeving voldoet.

Je krijgt schade vergoed die je bij de andere partij veroorzaakt, als je brokken maakt. Je hoopt niet dat het je overkomt, maar een aanrijding is zo gebeurd. Naast de schrik is er vaak schade en soms zelfs letsel als gevolg van het ongeluk. Welke stappen kan je het beste direct na een aanrijding nemen?

Schade aan je eigen auto
Om de schade aan je eigen auto te vergoeden, heb je een WA Allrisk verzekering nodig. Deze verzekering dekt alle schades aan je auto. Ook wanneer jij de schade hebt veroorzaakt. Heb je een aanvullende inzittenden verzekering ? Dan zijn jij en je passagiers verzekerd voor materiële en letselschade.

Ongeval zonder tegenpartij
Je rijdt op een beijzelde weg en moet plots uitwijken voor een kat die over de weg loopt. Je kan het beestje ontwijken, maar jouw auto begint te slippen en je knalt tegen een verlichtingspaal aan. Om de schade aan je eigen auto te vergoeden, heb je een WA Allrisk verzekering nodig. Deze verzekering dekt alle schades aan je auto. Ook als je die zelf per ongeluk hebt veroorzaakt.

Vandaag een ongeval, wat zijn de gevolgen van schade voor mijn premie?
Kan de schade niet verhaald worden op een tegenpartij? Dan is er sprake van een “schuldschade”. Wanneer je een schuldschade declareert, kan het zijn dat je meer premie moet gaan betalen omdat je terugvalt in het aantal schadevrije jaren. Soms is het dan voordeliger om een kleine schade zelf te betalen.

Benieuwd wat voordeligst voor jou is? Bekijk direct welke IziWise dekking bij je past!

 

Photo by Winter @ unsplash. Thanks 🙂

 

Meer blogs

Voorkom schade – dit zijn de beste tips

De temperaturen kruipen langzaam onder 0˚C en het KNMI waarschuwt voor gladheid! Moet je toch autorijden? Wees dan voorzichtig, zeker op de kleinere wegen. Voorkom schade door goed voorbereid de weg op te gaan. Up to date Is er zwaar weer voorspeld? En moet je de weg...

Aanrijding, wat nu?

Bij een aanrijding kan alleen jouw voertuig betrokken zijn, maar ook andere weggebruikers. We geven hier een aantal tips over hoe je het beste kunt handelen na een aanrijding. Zorg voor een veilige situatie. Als je auto alleen blikschade heeft en nog kan rijden, rijd...