Vragen? 088 - 818 28 28 info@iziwise.nl
IziWise

De ideale verzekering

vinden voor jouw auto

De ideale verzekering

vinden voor jouw auto

Welke auto

wil je verzekeren?

Let op: voor het berekenen van jouw premie word je doorverwezen naar ons keuzesysteem.

  • € 0,- eigen risico​
  • 4 jaar aanschaf- nieuwwaarderegeling; ook bij financial & operational lease!
  • Gratis vervangend vervoer

Welke auto

wil je verzekeren?

Let op: voor het berekenen van jouw premie word je doorverwezen naar ons keuzesysteem. 

  • € 0,- eigen risico​
  • 4 jaar aanschaf- nieuwwaarderegeling; ook bij financial & operational lease!
  • Gratis vervangend vervoer
Voorkom schade – dit zijn de beste tips
Geplaatst op: 7 december 2022

De temperaturen kruipen langzaam onder 0˚C en het KNMI waarschuwt voor gladheid! Moet je toch autorijden? Wees dan voorzichtig, zeker op de kleinere wegen. Voorkom schade door goed voorbereid de weg op te gaan.

Up to date
Is er zwaar weer voorspeld? En moet je de weg nog op? Blijf dan op de hoogte van de actuele weerberichten en eventuele weeralarmen.

Maak je ramen schoon en ijsvrij
Maak je ramen regelmatig schoon, zodat ze minder snel beslaan. Beslaan ze toch? Zet dan je airco aan. Die blaast de condens zo weg.

Gebruik blauwe ruitenvloeistof, want daar zit antivriesmiddel in. Koop een ijsdeken zodat je je je voorruit minder hoeft te krabben. Gebruik in ieder geval geen kranten, want die vriezen aan je raam vast.

Laat je zien
Zet tijdens het rijden je dimlichten aan, zodat je voor EN achter zichtbaar bent. Maak ook je lampen schoon. Modder, neerslag en zand verminderen de sterkte. Ook doen: zorg voor reservelampjes in de auto.

Pas je rijgedrag aan
Sneeuw en ijzel kunnen voor gevaarlijke omstandigheden zorgen op de weg. Focus op de verte. Ver vooruit kijken is het veiligst. Je blijft dan makkelijker de goede lijn van de weg volgen. Rem zoveel mogelijk op je motor, zodat je niet slipt en voldoende grip op de weg houdt.

Toch een schuiver(tje) gemaakt door ijzelvorming of sneeuwval? Zo zit het met je autoverzekering.

Winterbanden
In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar ze zorgen natuurlijk wel voor extra grip. Ook zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat je remweg veel korter is. We zo fijn als je veel onderweg bent. Je wisselt je banden zodra de temperatuur onder de 7C zakt.

Dekentjes
Denk ook aan jezelf. Leg een dekentje in je auto. En ga nooit op pad zonder warme jas en handschoenen. Mocht je stil komen te staan omdat de motor ermee ophoudt, dan werkt de verwarming ook niet!

Veiligheid boven tijd
Neem reistijd. Bij gladde en gevaarlijke weersomstandigheden weet je dat de kans groot is dat je later op je bestemming aankomt. Verdubbel daarom je reistijd.

Check je autoverzekering
Check je autoverzekering. Want ondanks dat je helemaal voorbereid bent, kan het zijn dat je alsnog met pech langs de weg komt te staan. Dan wil je natuurlijk snel geholpen worden en zo min mogelijk betalen. Kun je bij schade bijvoorbeeld bij je eigen autobedrijf terecht? En hoe zit het met je eigen risico?

Ben jij goed verzekerd bij autoschade? Bij IziWise ben je al verzekerd vanaf € 4,32 p.m. Bereken jouw premie.

Photo by Bruno Kelzer @ unsplash. Thanks 🙂

Meer blogs

Schade na gladheid

De winter is in het land en dat betekent uiteraard ook gladde wegen. Welke schade wordt vergoed bij een ongeval? Dat hangt af van de dekking die je hebt gekozen voor je autoverzekering. Ongeval met tegenpartij Als je een auto hebt en rijdt, is een verzekering...

Aanrijding, wat nu?

Bij een aanrijding kan alleen jouw voertuig betrokken zijn, maar ook andere weggebruikers. We geven hier een aantal tips over hoe je het beste kunt handelen na een aanrijding. Zorg voor een veilige situatie. Als je auto alleen blikschade heeft en nog kan rijden, rijd...